10 lucruri la care trebuie sa fii atent înainte de a cumpăra un apartament

agentie imobiliara timisoara

Cumpărarea un apartament este o decizie majoră în viață și necesită o atenție deosebită. Iată 10 aspecte importante la care trebuie să fii atent înainte de a cumpăra un apartament:

Starea blocului: Analizează starea generală a blocului din care face parte apartamentul. Verifică fațada, scara blocului și acoperișul. Află în ce an a fost construit blocul și dacă este listat cu risc seismic. De asemenea, întreabă dacă blocul este construit din beton sau BCA și dacă este izolat termic.

Cheltuielile de întreținere: Verifică costurile lunare de întreținere ale apartamentului. Consultă lista de întreținere și asigură-te că nu există restanțe. Investighează dacă vei avea sau nu loc de parcare.

Starea apartamentului: Odată ajuns în interiorul apartamentului, examinează starea instalațiilor sanitare, a parchetului, a întrerupătoarelor, a panoului electric și întreabă când au fost schimbate ultima dată instalațiile electrice și țevile de apă.

Compartimentarea: Verifică dacă apartamentul a suferit modificări structurale și asigură-te că toate acestea sunt menționate în documentele apartamentului.

Documentele imobilului: Verifică toate documentele imobilului, inclusiv actul de proprietate, de moștenire, certificatul de urbanism, autorizația de construcție, extrasul de carte funciară, intabularea și procesul verbal de recepție.

agentie imobiliara timisoara

Structura clădirii: Informează-te despre vechimea clădirii și solicită un raport de la un inginer sau arhitect pentru a verifica starea structurală.

Compară prețurile: Comparați prețurile apartamentelor din zonă pentru a vă asigura că plătiți un preț corect. Prețurile pot varia semnificativ în funcție de locație.

Stabilește un buget: Stabilește un buget clar pentru achiziția apartamentului și încearcă să te încadrezi în acesta.

Orientarea apartamentului: Alege o orientare care corespunde preferințelor tale, fie spre nord sau spre sud, ținând cont de lumină și temperatură.

Vecinii: Încearcă să cunoști vecinii sau să obții informații despre comunitatea din zonă, deoarece aceștia pot influența experiența ta de locuire.

Aceste aspecte te vor ajuta să iei o decizie informată și să eviți surprizele neplăcute atunci când cumperi un apartament. Investiția într-o locuință necesită atenție la detalii și cercetare atentă pentru a te asigura că faci alegerea potrivită pentru tine și pentru bugetul tău.

Compare listings

Comparaţie